De Groenste tuin… en een wormen hotel !

De winnaars van de Groenste Tuin in Zwijndrecht 2020 zijn goede bekenden in ‘t Weetpunt.

Nelly en Cor-Hein Slobbe zijn de grote winnaar van de Groenste Tuin verkiezing. Vorige week kregen zij de hoofdprijs – een wormenhotel – uitgereikt uit handen van wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid en Milieu). 

Nelly en Cor-Hein Slobbe hebben een prachtige groene tuin aan de Anjerstraat in Kort Ambacht waar vlinders en andere insecten hun onderdak weten te vinden. In deze tuin zijn er verschillende bloemen en planten gepland, zodat er elk jaargetijde iets in bloei staat. Opvallend onderdeel van de tuin is het groene sedum schuurdak waar veel vogels op af komen. Daarnaast is het echtpaar bewust bezig met duurzaamheid. Een voorbeeld daarvan is de regenton die zij in de tuin hebben staan. Met het water dat zij opvangen in deze regenton begieten zij hun bloemen en planten. Ook de zonnepanelen op het dak van het huis dragen bij aan duurzaamheid.

“Nellie en Cor-Hein zijn de terechte winnaars van de Groenste Tuin verkiezing. Hun tuin is een ware groene oase in een drukke omgeving. Je kunt echt zien dat ze passie hebben voor alles wat groeit en bloeit in de tuin. Het wormenhotel krijgt vast een mooie plek”, aldus wethouder Jacqueline van Dongen.

Compost
In het wormenhotel kunnen zij groente, fruit- en etensresten composteren met behulp van wormen. Nellie Slobbe: “Het wormenhotel is prachtig. Het is echt een aanwinst voor de tuin. Heel mooi om zo’n biologisch proces in een kleine biotoop mee te maken. We hopen over een poosje compost te winnen uit het groene afval.”  Nellie heeft nog een tip voor de inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam: “Op een kleine plek kan veel moois groeien. Gewoon beginnen en dan vooral….genieten!” 

Groene tuin
De Groenste Tuin Verkiezing werd georganiseerd om bewoners te stimuleren via een groene tuin bij te dagen aan duurzaamheid en biodiversiteit. Uit de 56 inzendingen werden eind september 3 finalisten bekend gemaakt. Van de finalisten is Marian Pater met haar ‘eetbare’ tuin als tweede geëindigd. De derde plaatst is voor Trudy en Ronald van den Broek met hun ‘natuurlijke’ tuin. Zij hebben een bon van een tuincentrum ontvangen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.