Nieuwsbrief 2020 no 14 ‘Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard’

Vrijdagmorgen 6 november ’20 verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De V E E R T I E N D E van dit jaar al weer.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column: 

“Onze werkgroep flora en fauna heeft weer publiciteit gekregen met een mooi stuk in de krant De Brug. We hopen ons o.a. op deze manier op de kaart te zetten.

Helaas is door weer verscherpte corona maatregelen alles uitgesteld. Het is jammer dat zoveel personen energie erin steken om iets te organiseren en dat het steeds niet doorgaat. Het is inderdaad om moedeloos van te worden en de oplossing is nog niet in zicht. De corona stress is nog niet ten einde.

In de wijk waarin ik woon is er een grote renovatie van huizen aan de gang om deze te isoleren en voor de toekomst bestendig te maken. Daken worden vervangen. Juist onder deze daken zaten veel mussen en nu is dit vervangen door een mussenhotel. Ben benieuwd of dit gaat werken! En zal dit zeker gaan volgen. Ook zijn er kasten in de voorzet muren geplaats voor vleermuizen.

Niet alle woningrenovatie komt ten goede van de stadsnatuur. Helaas is er een spanningsveld en gaat er meer verloren dan dat erbij komt. Een meer van 60 jaar oude boom zou beschermd worden bij het ophogen van de straat, maar is door beschadigde wortels en onvoldoende maatregelen alsnog dood gegaan en inmiddels verwijderd. Hoe groen we willen we zijn…………. 

Binnenkort komt het nieuwe rooster 2021 voor de werkgroep Hooge Nesse uit. Nog even geduld.

Hoera het gebouw op de Hooge Nesse is bijna klaar. Binnenkort hopen we meer te melden over wat er verder gaat gebeuren.”

Opnieuw ‘tig’ pagina’s met wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).
Nieuwsgierig naar de planning voor 2021? Klik dan hier

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.