Nieuwsbrief 2020 no 16 ‘Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard’

 

Dinsdagmiddag 1 december ’20 verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De Z E S T I E N D E van dit jaar al weer.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column: 

“Niet alleen natuur verdwijnt, maar ook stiltegebieden. Door de aanleg van wegen, vliegverkeer en bedrijfsterreinen is de afgelopen jaren in zes provincies in Nederland minstens 15 duizend hectare stiltegebied in Nederland verdwenen.
Dat stelt de Volkskrant na een enquête onder de provincies over de stiltegebieden. De exacte datum dat een stiltegebied is verdwenen, valt door de provincies niet precies te achterhalen. Sinds 2010 hebben de provincies veelvuldig besloten tot vermindering van deze gebieden.

Een ander opvallend bericht is wel dat vergaderingen bij gemeentes minder rechtmatig zijn sinds het invoeren van digitaal vergaderen. Dit concludeert de Thorbecke Academie die in opdracht van de Nederlandse raadslieden de vergaderingen onderzochten van diverse gemeentes. Een ervaring die ik ken, dat in corona tijdperk vergaderen niet altijd even prettig is. Ook worden er besluiten genomen die je ontgaan.

Natuurfotografie NL/weerbericht is een nieuwe website, waar je het weerbericht kunt volgen en de mogelijkheden om te fotograferen. Zeker de moeite waar om je daar bij aan te melden

Opvallend wat ik lees is dat in nieuwe begrotingen voor 20121 van gemeentes in Nederland maar heel weinig of geen natuur in voorkomt. Waar zit dit onderwerp in de begroting verscholen?”

Opnieuw weer ‘tig’ pagina’s wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).
Nieuwsgierig naar de planning voor 2021? Klik dan hier

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.