Nieuwsbrief 2020 no 17 ‘Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard’

Donderdag 24 december ’20 verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De Z E V E N T I E N D E van dit jaar al weer.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column: 

“Het is alweer de laatste nieuwsbrief van 2020. Het is een merkwaardig turbulent jaar. Vele afzeggingen en wijzigingen door corona heeft ons leven op zijn kop gezet. Zelfs nu weten we niet wat we moeten doen in januari. Gemaakte plannen zijn het afgelopen jaar zoveel gewijzigd en afgezegd, dat we nu even de ontwikkelingen afwachten.

Het aantal nieuwsbrieven is wat minder dan ander jaren door persoonlijke omstandigheden. In het komende jaar proberen we op het oude niveau terug te komen.

Bovenal wil ik al de lezers en leden van de werkgroepen danken voor de positieve dingen die gebeurden in 2020. En wens u een gezond 2021 toe.

In 2030 willen we veel meer duurzame elektriciteit opwekken dan nu het geval is. Dit kunnen we op verschillende manieren doen. Zo gaat de Gemeente Zwijndrecht op zoek naar mogelijkheden voor grootschalig opwekken van duurzame energie in het gebied langs de A16 en in Kijfhoek. We houden u op de hoogte en zijn erbij betrokken om de natuur ook zijn
plaats te blijven geven en te beschermen. Het Develgebied is te belangrijk. De bedoeling is dat er zonneparken komen. Waar en hoe volgt nog.

De Dam op de Hooge Nesse is klaar en kan zijn werk doen. We moeten alleen nog de waterstand verhogen door de schotten te verplaatsen. Deze zijn nu te laag geplaatst.

Op 5 januari zal de gemeenteraad een vergadering houden over de Hooge Nesse. Het gaat over een meerjarenplan Hooge Nesse en het invulling van het gebouw. U kunt dit volgen op uw computer.”

Opnieuw weer ‘tig’ pagina’s wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).
Nieuwsgierig naar de planning voor 2021? Klik dan hier

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.