Nieuwsbrief 2021 no 1 ‘Werkgroep Flora & Fauna – Zwijndrechtse Waard’

Zojuist (25 jan ’21) verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De E E R S T E van dit jaar.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column: 

“Toen we maanden geleden de data voor onze voor onze excursies en ander werkzaamheden aan het plannen waren, konden we niet vermoeden dat in januari alles niet kon doorgaan. Helaas haalt de realiteit ons optimisme vandaag steeds in: het aantal corona besmettingen is nog steeds zo hoog dat er nog geen activiteiten kunnen worden toegelaten.

Een jaar om gauw te vergeten. Wie ik er in mijn omgeving ook op aanspreek, iedereen gebruikt bijna dezelfde woorden als ik ze vraag hoe zij 2020 hebben ervaren: “Het was een raar jaar.” En ze voegen daar vaak nog aan toe: “Laten we het maar gauw vergeten.” De verleiding is inderdaad groot om op de drempel van het nieuwe jaar niet meer terug te kijken en de blik hoopvol te richten op de toekomst, waarin, zo lijkt het althans toch,  echt niet slechter kan lopen dan in de afgelopen 12 maanden. 

Doen we dan helemaal niets ? Dat is niet zo. Ondank alles gaan de vergaderingen gewoon door alleen op een andere manier . We vergaderen per beeld en dat is toch wel iets anders dan wat we gewend zijn.

Helaas bekruipt mij ook het gevoel dat veel situaties onbelicht blijven en zelfs dat  democratische besluiten in het geding zijn. Dit is zelfs gebleken uit een onderzoek dat
de gemeenten in Nederland zelf hebben uitgevoerd.

Op het ogenblik zijn er gesprekken over de Hooge Nesse en zijn toekomst en ook de plannen voor zonnepanelen in het Devel gebied.”

Opnieuw weer ‘tig’ pagina’s wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).
Nieuwsgierig naar de planning voor 2021? Klik dan hier

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.