Nieuwsbrief 2021 no 2 ‘Werkgroep Flora & Fauna – Zwijndrechtse Waard’

Zojuist (26 feb ’21) verschenen: de  a l l e r n i e u w s t e  nieuwsbrief van de Werkgroep Flora & Fauna Zwijndrechtse Waard. De T W E E D E van dit jaar.
Ron Stevense stelde die – zoals gebruikelijk – samen. Lees hier alvast zijn laatste column: 

“Niet alleen sneeuw en vorst, hoge waterstand in de rivieren waren afgelopen weken gesprek van de dag. Daarna was het ineens weer voorjaar en dat in februari. De natuur liet zich zien door bloeiende voorjaarsplanten en zingende vogels. Dat in corona tijd het weer de “vrolijke” factor zou zijn, kon je niet voorspellen.

Corona beïnvloedt nog veel in ons dagelijks leven, zo ook het vrijwilligers leven. Doen we dan niets? Dat ook weer niet. Onderhoud op de Hooge Nesse heeft wel doorgang gevonden, maar excursies en de jaarlijkse jaarvergadering zijn niet doorgegaan. We wachten weer tot alles mogelijk is en dan gaan we plannen.

Op het vergader-front is er wel veel te melden. De intentie voor plaatsen van zonnepalen in Zwijndrechtse Waard, o.a. in het Develgebied, vraagt de nodige aandacht.

Het meest tijdrovende is wel dat de Gemeente Zwijndrecht bezig is met een meerjaren visie voor de Hooge Nesse/Veerplaat. Dit heeft nogal wat invloed op onze werkgroep. De Natuur Werkgroep op de Hooge Nesse gaat, zoals het er nu uit ziet, ook financiëel over naar de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard.

Ook deze nieuwsbrief gaat een verandering ondervinden. Nieuwsgierig? In de volgende nieuwsbrief zal ik alles toelichten, omdat er dan meer bekend is.”

Opnieuw weer ‘tig’ pagina’s wetenswaardigheden die natuurliefhebbers in de Zwijndrechtse Waard kunnen interesseren.
Klik op de afbeeldingen om die laatste helemaal te lezen.  (boven / onder).
Nieuwsgierig naar de planning voor 2021? Klik dan hier

Oudere nieuwsbrieven lezen? Klik dan hier. 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.