In de ban van de bij

Deze maand is op de Hooge Nesse  ook de activiteit; “In de ban van de bij”, weer van start gegaan. Vrijdagochtend 17 september is groep 6/7a van school de Toermalijn hier mee bezig geweest.

Aan de hand van 8 opdrachten werd er van alles over de bij geleerd. Zo leerden de  kinderen dat de natuur 1 grote bijenkast is waar je door goed kijken allerlei soorten bijen de bloemen in en uit kunt zien vliegen.

Er werd niet alleen gekeken, maar ook gedaan. Zo werd er met ijslolly stokjes de vorm van een honigraat gelegd, werden de plaatjes van de taken van een werkbij op volgorde gelegd en natuurlijk werd er ook honing geproefd.

Een geslaagde ochtend met als conclusie dat de bij toch wel heel belangrijk is.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.