142 klimaatburgemeesters in Nederland, waarvan 1 in Zwijndrecht!

Bron: De Brug, editie Zwijndrecht, 3 november 2021. Frits Lakemeier (57) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Zwijndrecht noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) deze week bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Frits Lakemeier de inwoners van Zwijndrecht inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Frits een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Zwijndrecht.  

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Frits uit gemeente Zwijndrecht is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. 

Frits is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Frits Lakemeier: “Ik ben een blije voorzitter van Zon op Zwijndrecht. Met vele andere leden wekken wij gezamenlijk groene stroom op met zonnepanelen op grote daken in Zwijndrecht en Heerjansdam. Samen zonnestroom opwekken; daar wordt iedereen blijer van! Daarnaast ben ik ook ambassadeur van SDG Lokaal. Als ambassadeur zet ik me lokaal in om de 17 duurzame doelen van de Verenigde Naties – de SDG’s – bekender te maken bij meer mensen en organisaties. Deze 17 doelen dragen bij aan een betere wereld voor iedereen.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.