Nieuwsbrief NMZH 11-2021

Beste lezer,  
Op de laatste dag van november blikken we terug op de nieuwsberichten van de NMZH deze maand. Een maand waarin het (inter)nationale nieuws grotendeels werd bepaald door twee onderwerpen: het klimaat en het virus. Het laatste noopt ons om zoveel mogelijk vanuit huis met het eerste onderwerp bezig te zijn. Over Glasgow is al zo veel gezegd en geschreven dat we ons hier tot de cartoon met ‘Maartje de mus’  beperken.

In deze nieuwsbrief veel aandacht voor de Omgevingswet die vanaf 1 juli 2022 in werking treedt. In het rapport ‘Roeien met nieuwe riemen’, staan de kansen en bedreigingen voor natuur en milieu op een rij. In twee andere artikelen staan handige tips en hulpmiddelen om straks met de wet aan de gang te gaan.

Tijdens 3 webinars spraken we met met bestuurders, ecologen en andere geïnteresseerden over Natuur in de Stad en de bijbehorende subsidieregeling, waarvoor vanaf morgen aanvragen kunnen worden ingediend.

Voor de bever ontvingen we het mooie nieuws dat ons gezamenlijk bezwaar tegen een te ruime ontheffing gegrond is verklaard. Dankzij dit bezwaar wordt nu gewerkt aan een faunabeheerplan.

Alex beschrijft in zijn blog de transitie in de landbouw en zoomt daarbij in op de Krimpenerwaard. 

Kortom, genoeg informatie om met jullie te delen. Veel leesplezier namens het team van NMZH! Klik hier of op de afbeelding om e.e.a. te lezen op de website van NMZH

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.