Fruitbomen op schoolplein De Wegwijzer

9 december ’21 was er een bijzonder hoogtepunt in de geschiedenis van basisschool De Wegwijzer in Zwijndrecht. Joanna Schneider-Pizon, schoolgids, onlangs geslaagd als moestuincoach van IVN en werkzaam bij Green Direction, organiseerde een ochtend waarop fruitbomen geplant werden.

Samen met andere ouders van de kinderen op De Wegwijzer, kinderen van groepen 1 t/m 4 en schoolgidsen van Stichting Natuur Zwijndrechtse Waard en IVN zijn de eerste fruitbomen op de schoolplein geplant. Natuurlijk staat de in heel Nederland bekende Zwijndrechtse Wijnpeer er ook tussen. De leerlingen van De Wegwijzer kunnen zo voortaan zien hoe fruit aan bomen zich ontwikkelt.

Dank aan betrokkenen
Er is een prachtig resultaat bereikt door veel mensen met een groot hart en liefde voor de natuur en voor kinderen. Dit resultaat was niet bereikt zonder Richard Schuurmans van PakAan die tijdens zijn ziekteverlof Joanna Schneider-Pizon toch goed advies gegeven heeft. Ook jongens van Leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt hebben geholpen met het verwijderen van tegels van de schoolplein en het klaarmaken van een mooi stukje tuin voor de planten.

Heren van de Zwijndrechtse Volkstuinvereniging “De Amateurtuinder” hebben de fruitbomen en bessenstruiken besteld en geleverd. De dames van schoolgidsen groep van Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard en IVN en de ouders van de kinderen op school hebben geholpen kinderen te begeleiden tijdens het planten van de bomen. En ze hebben natuurlijk zelf veel gesjouwd.

Een subsidie van Jong Leren Eten maakte dit project mede mogelijk. En het planten van de bomen was zonder de leiding en het lerarenteam van De Wegwijzer op de onderbouwlocatie aan het Hoofdland ook niet mogelijk geweest. Zij werken aan de toekomst van onze kinderen.
Iedereen bedankt voor de inzet en voor de goede samenwerking!

Ook interesse in fruitbomen op school?
Hoeveel van de kinderen in Zwijndrecht hebben eens de appels en de peren aan een boom zien groeien? Hoeveel van hen kunnen aalbessen herkennen? Wil jouw school ook mee doen aan schooltuinavontuur en kan een gediplomeerde moestuincoach gebruiken? U kunt dan contact  opnemen met Joanna Schneider-Pizon via moestuincoach@greendirection.nl.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.