Nieuwsbrief Wetenswaard 01 – 2022

 

Hierbij de vierde nieuwsbrief nieuwe stijl “Wetenswaard” van de SN&L-ZW, de 1ste in het nieuwe jaar, samengesteld door Ron Stevense. Klik hier of op een van de afbeeldingen om deze te openen. Lees hieronder alvast zijn column.

“Het is weer zover, corona regels zijn verdwenen en allerlei activiteiten komen op gang. We hopen dat de komende tijd het één en ander georganiseerd kan worden.

Ook afgelopen tijd zijn er diverse gebeurtenissen voorbij gegaan. Zo hebben we mogen inspreken bij de gemeenteraad over de bomenkap bij de blauwe brug. 180 bomen die weg moeten. Lees verderop er enen artikel over.

Ook is er veel veranderd bij de werkgroep die de Hooge Nesse beheert. Sinds het opheffen van de Stichting Hooge Nesse Veerplaat heeft de SN&L-ZW het overgenomen en zullen alle activiteiten en Financiën onder deze vlag geplaats vinden. Dit is niet zomaar gegaan; er zijn vele vergaderingen met de Gemeente Zwijndrecht en SBB aan vooraf gegaan. En deze blijven voorlopig ook nog nodig. Het vinden van een nieuwe duidelijke structuur blijft moeilijk en we zullen blijven werken aan een natuurgebied waar natuur, recreatie enz. hun plaats kunnen vinden.

Het gebouw op de Hooge Nesse is zo goed als zeker aan het Ara hotel verkocht en we zijn benieuwd wat voor voorwaarden eraan verbonden zijn. Blijven activiteiten voor natuureducatie mogelijk? We zullen u op de hoogte houden.

Bloeiende bollen in januari, ja de meeste bollen en vroegbloeiers zijn alweer uitgebloeid. Het voorjaar is wel erg vroeg begonnen. De nieuwsbrief wordt ook steeds meer een brief waar activiteiten in vermeld worden. Heeft u een activiteit die gepubliceerd moet worden geeft het dan door.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.