Feestelijke Boomfeestdag in Zwijndrecht

Op woensdag 16 maart werd de Nationale Boomfeestdag gevierd in Zwijndrecht. In samenwerking met Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard (SN&L-ZW) en de gemeente Zwijndrecht hebben leerlingen van groep 8 van basisschool De Tandem 5 sierappelbomen geplant op het grasveldje ter hoogte van de Rotterdamseweg 190.

Voorafgaand aan deze dag kregen de kinderen op school een les over bomen,  verzorgd door een schoolgids van het IVN. De les werd afgesloten met een quiz waarin allerlei vragen werden gesteld over bomen.  De winnaar van deze quiz mag zich de Bomenkoning of Bomenkoningin van dit jaar noemen. 

Daarnaast mochten alle leerlingen hun naam op een blad schrijven voor in de tijdcapsule: een herinneringskoker. Deze tijdcapsule wordt tijdens het planten bij de wortels van een boom gelegd. Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt komt de tijdcapsule weer vrij. Na het opendraaien van de tijdcapsule, kun je zien wanneer de boom is geplant en wie daar hun schepje aan heeft bijgedragen! 

Om 11.30 uur  werden de kinderen welkom geheten door wethouder Jacqueline van Dongen en de voorzitter van de SN&L-ZW, Hans Bakker. Daarna mocht Angelina, de winnares van de bomenquiz samen met de wethouder de eerste boom planten en de tijdcapsule bij de wortels leggen. Daarna volgden ook de andere leerlingen om samen met de gemeentewerkers de andere 4 bomen te planten. 

Als dank voor het harde werken kregen de kinderen na afloop een lekkere beker appelsap en een klein presentje.

Mede dankzij het prachtige weer kunnen we met zijn allen kunnen weer terugkijken op een geslaagde Boomfeestdag!

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.