De jeugd …

“De jeugd moet veel meer kunnen genieten van de natuur” 
Deze oproep van de schoolgidsen in de Zwijndrechtse Waard is niet voor niets geweest!! 
Ruim 5000 leerlingen zijn aangemeld door de basisscholen in de Zwijndrechtse Waard voor het natuurprogramma dat de Stichting Natuur& Landschap Zwijndrechtse Waard samen met IVN Dordrecht aan de scholen heeft aangeboden. 

Al deze leerlingen met hun scholen zijn nu ingepland voor een natuurles, op het niveau van hun groep. De lessen worden gegeven in Zwijndrecht bij  ‘t Weetpunt, bij de Kiboehoeve, en op Hoge Nesse polder.  En ook in Hendrik Ido Ambacht bij de Frelustal, in het Jeugdspeelpark en  in de Sophiapolder.  Ook in de wijk Heerjansdam worden lessen gegeven. 
Voorwaar een hele opgave voor de grote groep vrijwilligers.

De 20 gediplomeerde IVN Schoolgidsen staan weer klaar om al deze schoolkinderen onder schooltijd  heerlijke uurtjes in de natuur te laten beleven.

De jeugd laten genieten van waterdiertjes, bomen onderzoek, sporen in de natuur ontdekken, kriebelbeestjes, vogels leren kennen op een speelse manier. De scholen zijn blij met dit aanbod en de begeleidende ouders genieten mee.

Wilt u ook schoolgids worden? Dat kan, meldt u zich maar aan.  U kunt dan ervaren hoe leuk het is om de kinderen iets bij te brengen over de natuur.

Lidy van der Lans-Exler,  IVN Natuurgids / Zie ook:  www.natuur-zw.nl / Develpad 169, 3335AR  Zwijndrecht

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.