EXPO ‘de Hooge Nesse, je weet niet wat je ziet!’

Persbericht

Opening ‘nieuwe’ EXPO in ’t Weetpunt: De Hooge Nesse, je weet niet wat je ziet.

Op woensdag 19 april ’23 rond een uur of vijf in de middag startte in ’t Weetpunt een ‘nieuwe’ EXPO met beeldmateriaal van de Hooge Nesse, gemaakt door © Ron Stevense. Op 20 maart jl. was het 10 jaar geleden dat de Hooge Nesse officieel werd open gesteld voor het publiek. Sindsdien is er veel gebeurd. Na 10 jaar genoeg om eens om te kijken en mensen aan te moedigen er een kijkje te nemen. Het is de moeite waard. Met in het achterhoofd de discussies over meer of minder natuur, wel of geen stikstof, biodiversiteit etc. etc. hoogst actueel. Voor bewoners van de Zwijndrechtse Waard ook nog onder handbereik. Verrassend, zo’n stukje wildernis, vlakbij de verstedelijkte omgeving die we in die Zwijndrechtse Waard en IJsselmonde aantreffen. Er valt veel te genieten en te ontdekken.

Wethouder Jacqueline van Dongen en Cees de Baat (vrijwilliger in ’t Weetpunt) ‘onthulden’ het aangepaste stoepbord, waarmee de EXPO voor iedereen toegankelijk werd.

De EXPO blijft tot eind november te bezoeken; vergeet dan niet te vragen naar het filmpje van die gedenkwaardige boomplantdag van 20 maart 2013 en nog een filmpje met meer afbeeldingen dan die op de EXPO zijn te zien. Er is een folder beschikbaar met een korte uitleg.

’t Weetpunt is open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 – 16.00 onder voorbehoud van de aanwezigheid van gastvrouwen of -heren. Klik hier of op de afbeelding voor de afdrukbare folder.

De toespraak bij deze gebeurtenis door Jacques Rozendaal, vindt u hier.

Meer lezen over het ACTIVITEITENPROGRAMMA DE HOOGE NESSE-VEERPLAAT van gemeente Zwijndrecht ?  klik hier

Meer lezen over de Groenvisie van de gemeente Zwijndrecht kan hier 

Nog eens terugkijken naar de nieuwsbrieven van de STICHTING SCHONE NES dat kan hier

Nieuwsgierig geworden naar het Duurzaamheidsprogramma van de gemeente Zwijndrecht? Klik dan hier.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.