Diehards rapen zwerfafval op langs Borgmanpad.

Er is tegenwoordig statiegeld op blikjes en plastic flessen. Prima. De troep langs de wegen moet er minder door worden.

Langs het Borgmanpad, u weet wel, dat fiets- en wandelpad tussen de Veerplaat en Heerjansdam groeit van alles, o.a. griend. Af en toe wordt er een perceel gesnoeid, met als gevolg dat fietsers en wandelaars weer zicht hebben op de rivier.

Een clubje Diehards deed er nog een schepje bovenop: ze gingen zwerfvuil oprapen en afvoeren. Dat leverde nog aardig wat op. Maar als je dit stukje afzet tegen alle rivieroevers van de Rijn- en Maasdelta slaat de schrik je om het hart: hoe groot moet die berg afval dan wel zijn, vanaf Lobith tot aan Hoek van Holland?

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.