een boom met ogen en kriebelbeesten

Paspoort van een boom. Een activiteit waar groep 6 van school ” De Wegwijzer” op vrijdag  9 juni aan heeft deelgenomen.
Door kijken, voelen, ruiken, meten en tekenen alles te weten komen over een boom. Tot slot ‘raden’ welke boom het is en ondertussen het paspoort invullen.

De groepjes kinderen gingen enthousiast aan de slag, maar na een poosje stond er een jongen nogal sip te kijken. Hij had een boom getekend met ogen en vond dat nogal stom van zichzelf, een boom heeft geen ogen toch………?

Natuurlijk kan een boom ogen hebben. Daar waar een tak afbreekt ontstaat een litteken dat lijkt op een oog. Vooral bij bomen met een lichte bast, zoals de berk en de esp is dit goed te zien.

Na een ongelovige blik van het jongetje liep hij weer vrolijk met zijn tekening naar zijn klasgenoten, want een stomme tekening was opeens toch stoer geworden.

Schoolgidsen; Geno en Geerda.

 

en dan de Kriebelbeestjes…..

Met een lepel en een loeppotje op zoek naar kriebelbeestjes in het arboretum bij ’t Weetpunt.

Een activiteit waar de kinderen uit groep 5c van “SOL de Watervlinder” aan deelnamen. Een enthousiaste en leergierige groep kinderen. “Waarom schuimt een slak?” en “heeft een duizendpoot echt duizend pootjes ?” waren twee van de vele vragen die gesteld werden. Ook werden er allerlei beestjes gevonden, waaronder een worm van wel 17 cm lang. Dit was toch wel het toppunt van de activiteit.

Schoolgidsen Addy en Geerda.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.