met de pont naar de polder

Donderdagochtend, 5 oktober, stonden mijn collega en ik te wachten bij de pont van de Sophiapolder om 27 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van “De Klimboom”, rond te leiden over het eiland.

Wij hadden zo onze bedenkingen of het wel een leuke natuurervaring zou worden. Het was vloed, dus weinig vogels te zien. Er was net gemaaid, dus geen bloemen aanwezig. En de Sophia polder was pas deze week weer open, vanwege  botulisme en de vogelgriep.

Mijn collega had over dit laatste geïnformeerd en was er zodoende achter gekomen dat het op zich veilig was om natuurmaterialen aan te raken en vast te houden, maar dan niet aan het gezicht zitten en goed handen wassen. Voor de zekerheid deelden wij toch maar aan iedereen plastic handschoenen uit.

De handschoenen waren roze en de kinderen vonden dit meteen prachtig. Vol enthousiasme gingen ze de pont op en hun enthousiasme bleef. Alle gevonden braakballen werden uitgeplozen en gevonden graatjes, botjes, vissentanden etc. werden in zakjes meegenomen. Ook van de meegegeven verrekijkers werd gretig gebruik gemaakt en zo werden er toch nog 12 verschillende vogelsoorten gezien. Op de dijk was het leuk om te rennen en de aanwezige beversporen maakte grote indruk.

Al met al een leuke en leerzame ochtend en dus vooraf onterechte zorgen van twee schoolgidsen.

Helene en Geerda

   

    

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.