officiële opening Bever EXPO

Wanneer:
19 mei 2022 @ 15:00 – 16:00
2022-05-19T15:00:00+02:00
2022-05-19T16:00:00+02:00
Waar:
't Weetpunt
Develpad 169
3335 AR Zwijndrecht

‘De Zwijndrechtse Waard is een klein plekje op de landkaart,
maar ook op dit kleine plekje zijn nog vele mooie stukjes groen te vinden.’

De ‘lijfspreuk’ van de Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard wordt deze maanden eer aan gedaan door een EXPO over ‘de Bever en zijn omgeving’. Aanleiding is de vondst van een dood exemplaar. Deze kwam in het bezit van de WG Natuuronderhoud-ZW en — mocht worden opgezet.

Wauw ! Een opgezette Bever in ‘t Weetpunt!

Je ziet ze bijna nooit, maar toch gaat het heel goed met ze: bevers! Het grootste knaagdier van Europa werd aan het eind van de jaren tachtig weer in Nederland uitgezet.

Een lang verhaal kort: ook in de omgeving van Zwijndrecht, langs de Rietbaan, in de buurt van de Strooppot, langs de Oude Maas ten Westen van de Veerplaat komen nu Bevers voor. Eentje raakte het spoor bijster en kwam om het leven langs de Lindtse Dijk tussen Zwijndrecht en Heerjansdam. Het – nog jonge – dier werd gevonden, enige tijd bewaard in de diepvries en mocht op kosten van de gemeente Zwijndrecht worden opgezet. Vervolgens werd hij geschonken aan de SN&L-ZW.

Donderdagmiddag 19 mei ’22 vanaf drie uur in de middag wordt er in bijzijn van wethouder Jacqueline van Dongen en de vinders een officieel tintje aan gegeven. Een en ander gelardeerd met een EXPO over dit interessante dier dat nu ook deel uitmaakt van de flora en fauna in de Zwijndrechtse Waard.

Wie had dat gedacht.

klik op de afbeelding voor de folder

 

Bookmark de permalink.