Tuinvogeltelling 2013

Een – twee – drie, tellen maar….
Laat uw vogels meetellen!
Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling
op 19 en 20 januari 2013
Tuinvogeltelling 2013oudedevel10
Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is leuk en eenvoudig. Dit zijn de spelregels:  + Noteer per vogelsoort het hoogste aantal dat u, in dit half uur, tegelijkertijd in uw tuin ziet.
+ Tel op zaterdag 19 of op zondag 20 januari 2013 een half uur alle vogels in uw tuin.
Tip: ’s ochtends zijn de vogels het actiefst en valt er dus het meest te tellen. 
 – Tel de aantallen van één soort niet bij elkaar op. Voorkom dat u dezelfde vogel dubbel telt.– Vogels die alleen voorbij vliegen telt u niet mee.
 + Zoek op die dag een plek bij het raam vanwaar u de tuin of het balkon helemaal overziet.  + Geef uw telling door via de website www.tuinvogeltelling.nl Ook als u weinig of niets gezien hebt, ontvangen wij uw gegevens graag. Uw telling is ook dan van belang.
Houd pen en papier bij de hand en eventueel een vogelgids en verrekijker. Tip: op www.tuinvogeltelling.nl vindt u een handige scorelijst om uit te printen. De resultaten kunt u via de website volgen: www.tuinvogeltelling.nl

 

Tuinvogeltellers bedankt of klik hier voor het bericht.

Op 19 en 20 januari 2013 was er weer de landelijke Tuinvogeltelling.

Boomklever Boomkruiper Ekster gaai GroenlingGrote Bonte Specht Halsbandparkiet Heggenmus Houtduif HuismusKauw Koolmees Koperwiek Kramsvogel MerelPimpelmees Roodborst Spreeuw Staartmees StadsduifTurkse Tortel Vink Winterkoning Zanglijster Zwarte Kraai
(bron www.tuinvogeltelling.nl)

Één, twee, drie – tellen maar. Meer weten? Klik hier voor het hele bericht……

wat ook kan: bekijk de resultaten van de afgelopen 10 jaar.(afdrukbaar)