Werkgroep Schoolgidsen

De Schoolgidsen hebben in de voorbije schooljaren op jaarbasis meer dan 4000 leerlingen ontvangen in de natuur op meerdere locaties. Voor het lopende schooljaar 2016 -2017 hebben weer alle scholen in de Zwijndrechtse Waard hun groepen opgegeven voor de natuureducatie.

Voor het komende cursusjaar 2019 – 2020 zijn de voorbereidingen weer van start gegaan. Het programma is bijgewerkt en de scholen ontvangen daarbij ook een aanmeldingsformulier en een document met de doelstellingen.

Klik hier voor het allernieuwste programma boekje in pdf (afdrukbaar)
Klik hier voor het aanmeldingsformulier
Klik hier voor het Doelstellingen document.
(u kunt ook de afbeeldingen hieronder aanklikken)

Om aan al deze aanvragen te kunnen voldoen, moeten we zorgen dat we voor de toekomst genoeg schoolgidsen hebben. Daarom startten we in 2017 in  ’t Weetpunt opnieuw een Schoolgidsencursus. Tot nu toe met hoopvolle resultaten.
Iedereen die het leuk vindt om de jeugd te begeleiden  in de natuur is van harte welkom. Aanmelden kon Via de mail : lidyexler777@gmail.com Voor de lopende cursus is aanmelding niet meer aan de orde.

U kunt de folder nog wel downloaden, afdrukken en een inschrijfformulier invullen en opsturen. Eventueel voor een volgende cursus. Die staat wel op de wensenlijst, maar nog niet in de planning. Klik op een afbeelding hieronder om de folder met gedetailleerde informatie te bekijken

Vriendelijke groet, Lidy van der Lans-Exler

slootjesdag 2 24 mei 3a

———————————————————————————————————————-

“Historische” informatie….

Aan 17 enthousiaste natuurliefhebbers is 14 juni 2014 het IVN natuurgidsen diploma uitgereikt. Gestart in begin 2013 zijn er vele uurtjes in de natuur doorgebracht en ook vele donderdagavonden lessen gevolg in ’t Weetpunt. De docenten van IVN Dordrecht hebben eveneens heel wat tijd met deze cursisten in de natuur gelopen, gekeken, geluisterd en aan de cursisten veel geleerd.

Resultaat: allemaal een IVN Natuurgidsen diploma. Van harte proficiat!

groepsfoto IVN-NGC 2013-2014

Klik hier voor een kort verslag van ‘t 1ste Lustrum van de werkgroep schoolgidsen 29 juni ’13
Klik hier voor een afdrukbaar verslag van de workshop mandenvlechten in december 2013

“De jeugd moet veel meer buiten genieten van de natuur!!!”
Bent u het daar mee eens? Volg dan de IVN Schoolgidsencursus en u draagt uw steentje bij. Er zijn veel goede redenen te bedenken waarom de IVN Schoolgidsencursus voor u interessant kan zijn. Klik op het logo voor folder 2017 

IVN logo nieuwOp de foto hieronder de geslaagden in 2011.

Op 5 juli ’12 heeft een nieuwe groep cursisten hun IVN schoolgidsen diploma ontvangen.
Deze gediplomeerden gaan samen met de andere schoolgidsen weer meer jeugd in de natuur ontvangen. Wij zijn blij met zo.n mooie groep enthousiastelingen. Van harte gefeliciteerd.

Schoolgidsen geslaagden 5 juli 12

Hoera!!!  weer Gediplomeerde IVN Schoolgidsen 3 juli 2014

IVN Schoolgids cursisten hebben uit handen van Wethouder Henk Mirck en de Voorzitter van IVN Dordrecht Cees Mastenbroek hun IVN Schoolgidsen diploma ontvangen.

Na 15 theorie en praktijk lessen in en over de natuur, stage lopen bij de ontvangst van de scholen in de natuur bij ’t Weetpunt en een natuuractiviteit als eindpresentatie op een school te hebben georganiseerd.

Na een   goed resultaat hebben weer 5 schoolgidsen hun IVN Schoolgidsen diploma ontvangen op donderdagavond 3 juli. Zo kunnen deze gediplomeerde schoolgidsen weer mee helpen om zoveel mogelijk jeugd de natuur in te krijgen.

schoolgidsen 2014