Natuuractiviteiten / jeugd

Op zoek naar gegevens voor WORKSHOPS? Klik hier voor workshops voor kinderdagverblijven of hier voor workshops voor de BSO ’s op locatie, klik hier voor Workshops voor BSO bij ’t Weetpunt

Natuuractiviteiten voor de jeugd.

Het gehele jaar door organiseert IVN natuuractiviteiten voor de jeugd. Een zaterdag- en/of een woensdagmiddag van de maand maken de kinderen met hun (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving.

   

We vinden het belangrijk dat kinderen hierbij zelf dingen kunnen ontdekken. Vast onderdeel is een onderzoek, spel of opdracht. Per maand wordt een onderwerp gekozen dat aansluit op het seizoen: vogels, vlinders, waterdiertjes, planten, bomen…..

Onze doelstelling is dat de kinderen de natuur leren waarderen en aandacht hebben voor dieren en planten in hun omgeving.

Kennis is hierbij minder belangrijk; voorop staat de beleving bij het ontdekken en de verwondering over al dat moois in de natuur!

De kinderen worden begeleid door natuurgidsen van Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid en vrijwilligers van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard.

meer informatie: www.ivn.nl/dordrecht 

Deelname is gratis, maar een kleine bijdrage (waarmee we materiaal e.d. kunnen aanschaffen) wordt op prijs gesteld.

Voor informatie bel: (078) 681 26 29 of mail naar lidyexler777@gmail.com

                                                 

Feest ???  Hoera !!!  je bent haast jarig.?.?.?.  
Vier je feestje met vriendjes en vriendinnen in ’t Weetpunt, Develpad 169 Zwijndrecht. We maken voor jou een feestelijke middag in de natuur. Als het mooi weer is dan wordt het feestje buiten gevierd en kan gekozen worden uit het ‘Nijntjespad’, ‘Knuffelroute’, ‘Kabouterpad’, ‘Pietenpad’, ‘Paashazenpad’, ‘Knapzakroute’, ‘Op zoek naar de sleutel van kasteel Develstein’, ‘Levend Ganzenbord’, ‘Zeilbootje van riet’, ‘Pijl en boog maken’, ‘Foto puzzeltocht’ of ‘Op zoek naar de verdwenen code’. Bij regen wordt het feestje binnen gevierd en kan gekozen worden uit ‘een vogelhuisje beschilderen of beplakken met mozaïek’, ‘een wilgenkrans vlechten’, ‘een vogelslinger maken’ of ‘een insectenhotel + kunstwerk’ of ‘een vlinder en een krans van wilgentakken’.
Voor een afspraak:  lidyexler777@gmail.com
Klik op een van bovenstaande afbeelding voor de afdrukbare folder, versie nov. 2017

Meer weten over EHBO met hulp van planten? Klik dan op de afbeelding.

DSC00670