v6 Grote Rivierenpad (LAW6) (Hoek van Holland – Kleef)

LAW6 kaartje 13  LAW6 kaartje 14

De Zwijndrechtse Waard leent zich uitstekend voor een aantal pittige wandelingen. Wandeltip LAW6 hoort daar zeker bij. De Lange Afstand Wandeling nr. 6 komt vanuit het westen bij Heerjansdam de Zwijndrechtse Waard binnen en verlaat die weer bij Oostendam via de brug over de Noord naar Alblasserdam. Het traject langs de Zwijndrechtse Waard is zo’n 10 – 11 km en zowel bij Heerjansdam als bij Oostendam met het openbaar vervoer bereikbaar.

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het “Oeverloperpad” en het “Lingepad”. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945).
 LAW6 onze groote rivieren

Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

 LAW6 onze groote rivieren 2  LAW 6 overzicht

Voor een afdrukbaar pdf bestand klikt u hier.