wd 10. Nestkasten wandeling

Voor deze wandeling is een MP3 speler te leen bij de balie van ’t Weetpunt.

Vogelnesten.

Vogels bouwen een nest om te broeden. Een vogelnest is een kunstwerk. Het is een wieg, die vogels vlechten uit wat je afvalmateriaal kunt noemen. De meeste vogels bevestigen hun nest tussen takken, zo stevig, dat het er niet uitwaait.

Er zijn ook vogels die hun nest niet bevestigen tussen takken. Er zijn vogels die op de grond broeden en andere, die hun nest in holen bouwen. Die noemen we holenbroeders. In ons keurig nette landje zijn niet veel holen meer. Daarom proberen we met nestkastjes de vogels een beetje te helpen. Ook beschermen we ze dan beter tegen gevaar wat overal dreigt. Denk maar aan de vele katten die buiten rondlopen.

Nestkasten wandeling.

“Rechts van ’t Weetpunt – als je naar buiten komt – bij de insectenmuur, begint de nestkastenwandeling. Daarna verder achter de insectenmuur en aan het eind van dit pad via het fietspad naar links. Fietspad volgen totaan het schelpenpad aan de rechterkant, dit pad volgen. Vervolgens weer via de andere kant van het park naar de achterzijde van ’t Weetpunt. Hier eindigt de wandeling. Onderweg hangen inwillekeurige volgorde genummerde nestkasten in de folder – verkrijgbaar aan de balie in ’t Weetpunt – staat welk kastnummer voor welke vogel bestemd is.”

Veel plezier. O ja, klik op de afbeelding voor de downloadbare en afdrukbare folder.

nestkastenwandeling