v2 Op zoek naar de verdwenen code….

De ontdekking van Willem Dijkgraaf.
Een wandeling door de geschiedenis van de Zwijndrechtse Waard.
Voor ontdekkingsreizigers van acht jaar en ouder, met hun opa of oma, voor rekenaars, denkers en doeners…

Willem is acht jaar als hij speelt bij de aanleg van de Betuwelijn, de spoorlijn die onder en door het Develgebied loopt. Hij ziet iets glinsteren en na wat graven, haalt hij onder het zand een edelsteen aan een ketting te voorschijn. Met zijn opa had hij eens in oude boeken gelezen, dat precies op deze plek, meer dan 500 jaar geleden, een man leefde die vrede en liefde bracht onder de mensen.
Deze man droeg een ketting met een mooie paarse steen: een Amethist.

amethist

Helaas is hij gedood en precies op deze plek, waar deze Graaf Willem III op zijn paard vrede onder mensen wilde brengen, vindt de achtjarige Willem nu deze edelsteen. Tegel,ruiter

Na veel speurwerk, samen met zijn opa, ontdekt Willem van nu, dat de Amethist een tijdedelsteen is: bij het aanraken van de steen krijg je liefde, concentratie en vrede in je leven én ga je zeker meer dan 500 jaar in de tijd terug! De steen heeft ook nog magische krachten: bij aanraking kun je zelf vrede onder alle mensen van de wereld brengen.
De jonge Willem is erg eerijk en doet de edelsteen in een kist bij ’t Weetpunt en brengt in het slot van de kist een cijfercode aan.
Maar dan…. vergeet hij de code van het slot…..

schatkist

Als je nu teruggaat in de tijd en speurt naar de cijfers die je onderweg ontdekt, kan je misschien de code ontdekken en de kist in ’t Weetpunt open maken. Als je dat lukt en je voelt aan de Amethist, krijg je ook die magische kracht van de steen mee…..

Tegen geringe vergoeding (€ 1,-) is het boekje verkrijgbaar aan de balie van ’t Weetpunt.