v4 Groene Wissel wandeling nr 99 (12 km)

Als je googelt op “Develbos”, is een van de hits Groenewisselwandeling nr. 99. Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.

Nr. 99 gaat officieel van start bij NS station Zwijndrecht, maar voor wandelaars in Zwijndrecht is er de mogelijkheid om op te stappen in de buurt van je huis. Zeker als je in de omgeving van de Burg. Jansenlaan, Nederhoven of OudelandsAmbacht woont, is willekeurig de route oppikken gemakkelijk. De kaart hieronder biedt voldoende houvast.

develbos 2

Zwijndrecht: Kijfhoek aan de Devel

“Pal naast het mega-goederenrangeeremplacement Kijfhoek ligt een juweeltje van een natuurgebied in ontwikkeling: het Develbos. Na de wandeling daar naar toe doorkruist u dit over graspaden en komt uit langs riviertje de Devel. Langs de oevers daarvan, het buurtschap Kijfhoek met het pittoreske kerkje passerend, wandelt u naar Zwijndrecht en komt daar langs en door 2 fraaie stadsparken. Tijdens natte periodes doet u er goed aan stevige (profielzool)schoenen aan te trekken, want de kleiige paadjes in het Develbos kunnen dan glibberig zijn. Een leuke afwisselende wandeling voor de liefhebbers van natuurschoon in de Randstad, en daarmee ook in Zwijndrecht!”

Meer info over Groene Wissels en speciaal over nr. 99 vind u hier. Een gratis routebeschrijving is te downloaden en af te drukken, bovendien is alvast een voorproefje te zien d.m.v. een foto reportage.

Als u echt op weg gaat passeert u op een gegeven moment ’t Weetpunt. Allicht handig voor een kleine pauze of sanitaire tussenstop, uiteraard indien geopend .

De moeite waard. Verbazingwekkend hoe groen Zwijndrecht is en hoe rustig je er kunt wandelen, zelfs naast een van de drukste spoorwegroutes van ons land.