wd 5. Knapzakroute (jeugd van 7 – 12 jaar)

knapzak 2

Knapzaktocht: beleef het Develgebied

Duur: circa 1,5 uur, start ’t Weetpunt, Develpad 169, Zwijndrecht

Hoi,
ik ben Willem Dijkgraaf, een achter-, achter-, achterkleinzoon van Graaf Willem III. Mijn voorvader Graaf Willem liet hier dijken aanleggen in 1333. Het land werd namelijk steeds overstroomd en de mensen hadden daar erg veel last van. Dankzij de dijken hielden de mensen hun voeten droog.

Door de overstromingen was er wel veel klei en slib blijven liggen en daardoor werd het land vruchtbaar. We woonden hier, omdat dit een vruchtbare plek was in de Zwijndrechtse Waard.

Het leven was niet gemakkelijk hoor! We moesten hard werken op het land. Mijn vader was boer en verbouwde veel groenten op het land hier. Ik ging vaak mee, omdat dit fijne dagen waren met mijn vader en zijn knechten. Ik leerde veel van hen. In mijn knapzak verzamelde ik mijn vondsten.
Ik heb geleerd om goed te luisteren, te voelen, te ruiken, te kijken en te horen.

Nu nodig ik jou uit om terug te gaan in de tijd! Ga ook op zoek naar sporen van dieren, planten, veren, vruchten, mooie afgevallen bladeren en verzamel je vondsten in je knapzak.

knapzak 1 knapzak 1 knapzak 1

Het volledige wandelboekje met vragen en leuke opdrachten is verkrijgbaar bij de balie. De route kan op aanvraag voor groepen worden georganiseerd. Echt vooraf reserveren dus! Minimaal een week van te voren. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar lidyexler777@gmail.com

Meer info bij de balie in ’t Weetpunt.