Colllege werkte mee december 2013

De vrijwilligers van het Arboretum Munnikepark kregen er dinsdagochtend 10 december een aantal helpende handen bij. Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht bezochten het park en plantten bij die gelegenheid een beuk.

Met dit collegebezoek loste burgemeester Schrijer een belofte in die hij deed tijdens zijn bezoek aan ’t Weetpunt op vrijdag 13 september. Hij was onder de indruk van het park en wilde ook de mensen ontmoeten die het – vrijwillig – onderhouden. Zonder deze mensen zou het Munnikepark niet de uitstraling en diversiteit hebben, die het nu heeft. Aan die diversiteit droeg het college bij door een bijzondere beuk te planten in de beukenhoek. Eerst verkruiden de mannen scherp zand en compost voor in het plantgat. Zo kreeg de jonge boom een goede start. Vooral burgemeester Schrijer bleek over ‘groene vingers’ te beschikken. Vakkundig beoordeeltde hij de diepte van het plantgat, een boom mag niet te diep worden geplant, en verwijderde het net rond de wortelkluit.

Daarna maakten de collegeleden een wandeling-met-uitleg door het park. De vrijwilligers waren er bezig om de rozentuin voor te bereiden op de winter; struiken werden tot kniehoogte afgeknipt. Op verschillende plekken vulden ook zij het assortiment van het arboretum aan met jonge bomen. “Onbetaalbaar vrijwilligerswerk”, twittert de burgemeester onderweg. In zijn dankwoord bij de koffie vulde hij aan: “Het is leuk om het park nu in een ander seizoen te zien.” In het arboretum Munnikepark staat dan ook altijd iets in bloei.

Het Arboretum Munnike Park is een openbaar park, gelegen langs de Devel. Kijk ook op de site www.arboretummunnikepark.nl. Klik hier voor een pdf, compleet met foto’s.

DSC_0091    DSC_0078

DSC_0065