Vrijwilligers

Voor een impressie van Studietocht naar de Floriade in Venlo, klik hier…

Op bijna elke dinsdag- en zaterdagmorgen van 9 uur tot 12 uur zijn  vrijwilligers van de Vereniging Arboretum Munnike Park aan de slag om het Arboretum op orde te houden. Met een resultaat om trots op te zijn.

cropped-DSC04567.jpg

Hieronder een – bijna dichterlijke – impressie van vrijwilliger Fred Molhuizen:

Zomers gevoel in de winter, kan dat? bladhark

Strelende zon, lui windje, een waterkant, het water niet spiegelend maar volledig bedekt door kroos. Eenden doen zich daar te goed aan. Snaterend, smekken en smakken, geluiden die tezamen alleen te associëren zijn met het consumeren van eendenkroos. Op de achtergrond ondersteunt door gezoem van niet te tellen insecten.

Dinsdag 4 december 2012, tijdens het bladvrij maken van de gele border in het Munnikepark overviel in gedachten mij het bovenstaande tafereel.

Wil, Ria, Riet 1 en 2, Sonja, Hans, Piet, Finie, Rene en ik,  allen vrijwilligers van het Arboretum Munnikepark waren doende. Het gerasp van de bladharken deed mij denken aan het insectengezoem. ZZZfffrrgga, ZZZfffrrggaa. De zachte stemmen van de dames in de groep, leken sprekend op het “smek,smak,snater” van de kroos-eenden. De mannen onderscheidde zich daarvan met “gak,gak”. Ik voelde mij gelukkig.

bladhark 2

En dat zomerse en gelukkige gevoel wil ik graag met u delen in deze winterse tijden. Wilt u ook zo’n bijzondere ervaring. Bel dan Andries van de Ent, telefoon 6102318. Hij vertelt u graag hoe leuk het kan zijn om als vrijwilliger het fraaiste park van Zwijndrecht mede te onderhouden. En ja, ik ben inderdaad licht gehoorgestoord 🙂

Fred.

Klik hier voor een afdrukbare pdf.