Met de pont naar de polder

Met de pont naar de  (Sophia)polder. Wat een polder is, dat weten de kinderen uit groep 8 van “Willem de Zwijgerschool” goed te vertellen. Een droog gelegd stuk land, omringt door dijken. Dat de polder ook nog een eiland is en dat de dijk op twee plaatsen is doorgestoken, maakt het helemaal bijzonder. 
Vol spanning de pont op. Varen naar de Sophia polder,  uitleg krijgen over een zoetwater getijdengebied  en kijken of het eb of vloed is. Met een verrekijker verschillende vogels spotten. Op de vlonders  zoeken naar braakballen en kijken of daarin vissen tanden, muizenschedels en andere dingen te vinden zijn. 
Over de dijk weer terug. Beversporen bewonderen, citroen en muntblaadjes plukken en kijken naar de ganzennesten. Het is een geslaagde ochtend.

Schoolgidsen Geno en Geerda

  

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.